同等学力申硕英语真题练习(3)

来源:辅翔同等学力 时间:2020-01-09 15:42:55

  2020同等学力申硕考试临近,真题练习不要断,以下是今天的英语真题练习,例题摘选自19年真题阅读理解部分,赶快练习吧!

  Part III Reading Comprehension (25 points)

  Section A

  Directions: In this section, there are four passages followed by questions or unfinished statements, each with four suggested answers A, B, C and D. Choose the best answer and mark your answer on theAnswer Sheet.

  Passage One

  As people set to dinner, I breathed a sigh of relief: the conference was going well. Running it was a part of my job as a university program manager, working on a project to boost biotechnology collaborations between academia and industry. When I started in the role a few years earlier, I thought that maybe, after years of career exploration, I had finally found the right job for me. But at the conference, I found myself wondering whether that was really what I wanted from my career. I'm a scientist, not an even planner-- but I had been too busy organizing the conference to appreciate the research being discussed. Was it time for yet another change?

  I started off as a lab scientist .But then discovered that the highly focused nature of lab work wasn’t for me. My next job was at a pharmaceutical company- -conducting literature searches. I enjoyed the work, which allowed me to stay close to research and interact with a variety of people. But I was only offered a short-term contract, so after a year I had to move on. I then became a scientific journal editor. I loved the breadth of science that I was exposed to, but the job required a lengthy commute. So, I made another dramatic change and moved back to the ivory tower for my current job.

  It had become a pattern: I spent a few years in each role only to find that it wasn't quite the right fit. I also realized that maybe I was searching for something that didn’t exist.

  I began to think about the creative ways to add the scientific stimulation. I sought to my work life. With my previous knowledge and my experience as an editor, I realized I had the skill set to do that through freelance and science writing, such as news articles for journals and blogs .

  With my former colleagues’ positive responses, I finally decided I could do my university job on a less than full-time schedule. Fortunately, my manager agreed.

  For the last year, l have been a university program manager freelance writer, and I have never been happier. Weaving the two roles together has been a bit tricky at times. But I finally feel I have a career that is tailored to my needs. I have realized that a career is doesn’t need to be “off the shelf.” Jobs can be mixed and matched to get to one that fits.

  21.What did the author think of his conference organizing job in Pargraph1?

  A. It gave him a sense of achievement.

  B. It proved that he was making progress in his career.

  C. It was not as meaningful as scientific research.

  D. It was too challenging for him.

  22.The author left the job as a scientific journal editor because

  A. it demanded high work intensity

  B. he was offered only a short contract

  C. he was not satisfied with the pay

  D.it was too far from home

  23.What does “something” (paragraph 3) possibly mean?

  A. A suitable role B. An ideal job

  C. A balanced life D. A fixed pattern

  24.What is the author's present job?

  A. He works in a university and also writes on the side

  B. He is an event planner and also a program manager.

  C. He teaches in a university and also writes books.

  D. He is a full time manager and also a freelance writer.

  25.What is this passage mainly about?

  A. The author’s clear career plan.

  B. The author’s changing perception of career.

  C. The author’s persistence in the face of obstacles.

  D. The author’s failure in securing a work contract.

  答案及解析

  【参考译文】当人们准备吃饭时,我松了一口气:会议进行得很顺利,作为一名大学项目经理,主持该会议是我工作的一部分,该会议旨在促进学术界和产业界之间的生物技术合作项目。几年前,当我开始担任这个角色时,我想也许,经过多年的职业探索,我终于找到了合适的工作,但在这次会议上,我发现自己想知道这是否真的是我想要的职业生涯。我是一名科学家,而不是一名规划师—但我一直忙于组织会议,无暇欣赏正在讨论的研究。是时候该做出改变了吗?我最初是一名实验室科学家,但后来发现,高度专注的实验室工作并不适合我,我的下一份工作是在一家制药公司执行文献搜索,我喜欢这份工作,它让我能够密切关注研究,并与各种各样的人互动。但我只拿到了一份短期合同,所以一年后我不得不离开。然后,我成为一名科学期刊编辑,我喜欢接触到的科学广度,但这项工作需要漫长的通勤时间。所以,我做了另一个巨大的改变,得到了现在的工作,这已经成为一种模式,我在每个角色上花了几年时间,才发现它不太适合我,我也意识到,也许我在寻找一些不存在的东西我开始思考如何创造性地将我所寻求的科学刺激添加到我的工作生活中,凭借我之前的知识和编辑经验,我意识到我有能力通过自由撰稿和科学写作来做到这一点,如为杂志和博客撰写新闻文章,加上我以前的同事的积极反应,我最终决定,我在当天内完成大学工作就可以不用全天上班。幸运的是,我的经理同意了。在过去的一年里,我一直是一名大学项目经理兼自由撰稿人,我从未像现在这样快乐过,同时扮演这两个角色有时有点棘手。但我终于觉得有了一个适合我需要的职业,我已经意识到,一份职业不需要是“现成的”。工作可以混合搭配,这样才能找到适合自己的工作。

  21.C【解析】根据文中第一段第四句话、第五句话和第六句话“ But at the conference, I found myself wondering whether that was really what I wanted from my career. I,m a scientist, not an even planner-but I had been too busy organizing the conference to appreciate the research being discussed Was it time for yet another change?”可知,作者在这次会议上开始对自己职业生涯产生困惑,作者身为科学家却做着组织会议的工作,并且作者在最后发问:是时候该做出改变了吗?据此可推知,作者认为组织会议的工作不如科研有意义,故选C。

  22.D【解析】根据文中第二段第五句话和第六句话“ I then became a scientific journal editor.I loved the breadth of science that I was exposed to, but the job required a lengthy commute.”可知,作者辞掉科学杂志编辑工作的原因是这份工作需要漫长的通勤时间,也就是作者认为这份工作的地方离家太远了,故选D。

  23.A 【解析】根据文中第三段第一句话和第二句话“ It had become a pattern: I spent a few years in each role only to find that it wasn't quite the right fit. I also realized that maybe I was searching for something that didn' t exist.”可知,作者在每个角色中度过了几年才发现它不合适,同时作者也意识到自己正在寻找一些不存在的东西。据此可推知,第三段第二句话中的 something指合适的角,故选A。

  24.D【解析】根据文中最后一段第一句话“ For the last year, I have been a university program manager freelance writer, and I have never been happier..”可知,作者把大学项目经理和自由撰稿人这两个角色放在了一起,故选D。

  25.B【解析】题目问这篇文章主要讲的是什么,通读全文可知这篇文章讲的是有关作者工作的事情,再根据最后一段的倒数第一、第二句话“ I have realized that a career doesn' t need to be'orthe shel. Jobs can be mixed and matched to get to one that fits.”可知,作者正在改变他对工作的看法,故选B。

本文结束

特别声明:①凡本网注明稿件来源为"原创"的,转载必须注明"稿件来源:上海育路网",违者将依法追究责任;

②部分稿件来源于网络,旨在与用户分享信息,如有侵权,请联系我们沟通解决。

有用

25人觉的有用

阅读全文

在职研究生咨询登记

读研类型 :
服务需求 :
姓名 :
联系方式 :

在职研究生咨询电话:021-51860462、400-058-1158

相关文章推荐

09

2020.01

同等学力申硕英语真题练习(4)

以下是摘选自2019年同等学力申硕英语考试真题的例题,参加2020同等学力申硕考试的考生们赶紧拿起笔练习起来。......

09

2020.01

同等学力申硕英语真题练习(3)

2020同等学力申硕考试临近,真题练习不要断,以下是今天的英语真题练习,例题摘选自19年真题阅读理解部分,赶快练习吧!......

02

2020.01

同等学力申硕法学真题练习(二)

为能帮助同学们更好地通过2020年同等学力申硕统考,我们将会摘选一些历年的真题做为练习,希望同学们能认真学习,多看几遍,加深印象,争取一举通关。......

02

2020.01

同等学力申硕英语真题练习(2)

以下例题摘选自同等学力申硕19年英语真题,文末附有答案和解析,同学们可以练一练。......

30

2019.12

同等学力申硕英语真题练习(1)

以下是摘选自同等学力申硕19年英语真题的例题,同学们快拿起笔练一练,文末有答案和解析。......

30

2019.12

同等学力申硕法学真题练习(一)

2020年即将到来,这意味着同等学力申硕统考也越来越近了,所以一些真题也可以开始练起来。......

您可能感兴趣
少儿英语机构 上海对外交流中心海外留学落户定向班 上海优质国际高中教育展 中外合作办学免联考硕士 上海自考本科培训