当前位置:上海育路网 > 上海在职研频道 > 同等学力申硕 > 同等学力试题

同等学力申硕英语真题训练8(阅读理解)

来源:辅翔同等学力 发布时间:2019-02-02 10:00:46

  英语对于很多同学来说都不太好攻克,所以需要多下功夫。以下是2014年同等学力申硕考试英语真题部分,赶快拿出笔来练一练吧!后面附有答案解析和一些重要知识点,可以拿笔记下来哦!

  Reading Comprehension (25 points)

  Section A

  Directions: In this section, there are four passages followed by questions or unfinished statements, each with four suggested answers A, B, C and D. Choose the best answer and mark your answer on the Answer Sheet.

  Passage One

  Last week, I read a story about a 34-year-old British woman who is extremely afraid of metal forks. She’s been using plastic ones for 17 years because the sound of a fork rubbing against a plate gives her a panic attack. Strange, right? But she’s not alone. While popular phobias(恐惧症) about snakes and spiders might get all of the attention, there are a wide variety of not-so-obvious horrors that make people nervous.

  While some phobias might seem a bit silly, they can cause serious emotional distress. My co-worker Magda is terrified of pigeons, a phobia that is taking over her life. She won’t walk in certain parts of the city and runs screaming from the subway when one of these “rats with wings” finds its way onto the platform. Another friend is disgusted with cheese. Once I saw her run away from a slice of it. So where does an irrational fear of cheese come from?

  Are phobias something we inherit from our genes or do we acquire these unusual anxieties over times?

  Ever since I can remember I have been unreasonably frightened of elevators. There was no terrible childhood experience and I am fine with confined spaces, but something about elevators makes me nervous. And so, when my boyfriend and I found ourselves trapped in an elevator last year- because these sorts of things always happen eventually - I was anticipating the worst.

  While he gave me suggestive eyebrow raise and proposed we “take advantage of the situation,” I began screaming uncontrollably. I was far from turned on by the whole facing my worst nightmare thing.

  However, after the fear subsided(消退;减弱) I realized that, yes, this was my greatest fear come true, and yet - it wasn’t all that bad. Nervous and inconvenient maybe, but terrifying? Not so much.

  Liberating yourself from a deep-seated phobia can be a long and difficult process, but sometimes it can be as simple as confronting it head on.

  1. The 34-year-old British woman is extremely afraid of metal forks because .

  A. she couldn’t bear their sound on plate

  B. she is afraid that they may hurt her

  C. she has never used them before

  D. she has been injured by them before

  2. The phrase “rats with wings” (Para. 2) refers to .

  A. devils B. exotic rats C. pigeons D. strange birds

  3. The author’s fear of elevators is the result of .

  A. her dislike of being in closed spaces

  B. her terrible experience

  C. her phobia for no reason

  D. her nervousness of being alone

  4. After the fear subsided, the author realized that .

  A. an elevator ride could be exciting

  B. it was not as horrible as she had thought

  C. her boyfriend’s help was important

  D. she could have had a good time with her boyfriend

  5. The purpose for the author to share her experience is to .

  A. introduce what strange fears people have

  B. explain why people have strange fears

  C. illustrate conquering a fear can be difficult

  D. encourage people to overcome their fears

  (出自 2014同力英语考试真题阅读(一))

  答案:

  1. A

  【解析】文章第一段的第二句“…because the sound of a fork rubbing against a plate gives her a panic attack.”讲到了该妇女极其害怕金属叉的原因:因为叉子摩擦盘子的声音让她惊恐发作。

  2. C

  【解析】定位到文章第二段的第二、三句:“My co-worker Magda is terrified of pigeons, a phobia that is taking over her life…when one of these “rats with wings” finds its way onto the platform.”从中可知,“长着翅膀的大鼠”指代的是鸽子。

  3. C

  【解析】文章第三段“Are phobias something we inherit from our genes or do we acquire these unusual anxieties over times?”是一句承上启下句,用来引出下文作者所要展开的话题:作者对电梯的恐惧是她无端恐惧的结果,这些都是随着她年龄的增长所获得的不寻常的焦虑。

  4. B

  【解析】从倒数第二段可知答案。段意为“然而,在恐惧消退后我意识到:是的,我最大的担忧成真了,可是——这并不那么糟糕。也许会紧张和不便,但可怕么?事实并非如此。”

  5. D

  【解析】文章最后一句话解释了作者分享她个人经历的目的——鼓励人们去克服他们内心的恐惧。

  知识小库:

  panic attack 惊恐发作(一种病症)

  rub against 摩擦

  obvious 明显的,显而易见的

  horror 恐惧;震惊;惊骇;惨状

  a bit 一点儿;有一点儿

  silly 愚蠢的,笨的

  emotional distress 情感抑郁;情绪悲痛

  co-worker 同事;合作者

  be terrified of 对…….感到惊恐;害怕

  pigeon 鸽子

  take over 接收,接管;接任

  scream 尖叫;惊叫

  be disgusted with 讨厌…….,厌恶…….

  a slice of 一片;一份

  irrational 无理性的;不合理的;荒谬的

  inherit from 从…….继承/得到

  gene 基因,遗传因子

  acquire 获得;取得;学到

  anxiety 忧虑;担忧;担心

  unreasonably 不合理地

  be frightened of 害怕;对…….感到恐惧

  elevator 电梯;升降机

  confined spaces 密闭空间;有限空间

  (be) trapped in 被困在

  these sorts of things(this sort of thing)这样的事情,这类事情

  eventually 最后,终于

  anticipate 预期,期望

  suggestive 暗示的;提示(性)的

  eyebrow raise 眉扬起

  propose 建议;提议/出

  take advantage of 利用

  uncontrollably 控制不住地,无法控制地

  nightmare 噩梦;(如噩梦般的)可怕的情景(或人物、事物),无法摆脱的恐惧

  inconvenient 不方便的;使麻烦的;使为难的;打扰的

  terrifying 令人恐惧的;骇人的

  liberate from 把…….从…….解放/释放出来;解除

  deep-seated 根深蒂固的;深埋的

  confront 面对;使面临

  head on 迎面地;迎头

上海在职研究生报名咨询

在职研究生信息平台 在职研究生信息平台 在职读研途径有哪些? 扫一扫,了解更多

上海在职研报名咨询电话:021-51860462、400-058-1158, 快速获取正规研究生学历学位!

特别声明:由于各方面情况不断调整与变化,育路_上海在职研究生网所提供的考试信息仅供参考,请考生以权威部门公布的正式信息为准。

在职研究生信息平台
在职研究生信息平台
择校指南和报考资讯